donderdag, juli 29, 2010

Vunt - Vuntpad - Holsbeek

Voor fietsers wordt elke dag duidelijk waar gemeentegrenzen liggen. Gemeentes werken namelijk elk onafhankelijk hun 'fietsbeleidsplan' uit. De Vunt vormt voor een stukje de grens tussen Wilsele en Holsbeek.Hopelijk wordt er door het gewest met het project 'Leuven Noord' ook verder gekeken dan de gemeentegrenzen.  Ik wens in deze positief verrast te worden.


Een foto-impressie van dit Holsbeekse onverharde pad, vanaf de parking van de Delhaize aan de Pleinstraat tot de Kessel-losesteenweg in Wilsele.
Dit ronddraai-punt op het einde van de Kessel-losesteenweg ligt net op Wilsels grondgebied. Links komt er nog een tunnel door de talud van de E314, naar de Wilselsesteenweg in Kessel-Lo. Het paadje rechtdoor word nog verwijderd.

Onderweg was er ook een aansluiting met het bedrijventerrein 'De Vunt' te bespeuren.

Maar vanaf dit bedrijventerrein is het helemaal niet duidelijk dat dit wel een fietspad is. Of waar het naartoe leidt. Of waarom.
Er staat een brievenbus op. De paaltjes om ander verkeer tegen te houden zijn verdwenen. En achteraan liggen er zakken vuilnis op.

Het lijkt wel een restpaadje: op het einde van het jaar was er nog budget over voor 30m verharding, en twee paaltjes. En dat hebben ze dus maar hier gelegd, verborgen in een hoekske. A bike-road to nowhere.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind dit zo'n goeie blog. Zou echt verplichte lectuur moeten zijn voor iedereen die zich in het Leuvense met verkeer en ruimtelijke planning bezig houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het pad lijk niet te stoppen op de losesteenweg maar op de straat Vuntcomplex lopen. (volgens street view)

    Zie http://velo-ravel.forumactif.org/t656-vunt-holsbeek-wilsene#13698

    BeantwoordenVerwijderen