vrijdag, december 03, 2010

Martelarenlaan / Diestsesteenweg (3)

Een deel van de oplossing is om het fietspad langsheen de Martelarenlaan over de gehele lengte (1.3km) éénzijdig dubbelrichting te maken, zonder onnozel stukje van 160m tweezijdig enkelrichting eraan te breien.

Ik overloop al even de knelpunten van de Martelarenlaan, waar ik de bestaande situatie naast mijn voorstel van oplossing heb getekend.

a) Het fietspad niet onderbreken ter hoogte van de VOP, en een oversteekplaats voor fietsers naar het bovenplein voorzien.

 b) Het fietspad op de brug over het benedenplein niet onderbreken, maar door laten lopen. Bovendien de asverschuiving naar de rijbaan toe VOOR de VOP leggen in plaats van erop. En die pesterige verkeerspaaltjes weglaten.

 c) Het dubbelrichting fietspad doortrekken tot aan het kruispunt met de Diestsesteenweg, en de fietsoversteek ter hoogte van de inrit van de fietsstalling voorzien.


d+e) terug een dubbelrichting FOP in plaats van een OFOS op het kruispunt met de Diestsesteenweg (herstellen bestaande situatie van 2000 tot 2008)

f) De IJzerenweg moet ook niet meer gedwarst worden omdat het fietspad dan aan de andere kant van de Martelarenlaan ligt. Hier heb ik geen tekening bij gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten