zondag, februari 05, 2012

Nieuw (1)


Voor 2011/2012 waren er nog enkele kleine fietsroute-uitbreidingen gepland, en ondertussen (bijna) uitgevoerd. Dit is er één van (het nummertje D uit het artikel over de Deltabrug).
onbenoemde fietspad door geboortebos, Leuven
onbenoemde fietspad door geboortebos, Leuven
Het werd als fietsweg aangekondigd, en is eigenlijke een gecombineerde fiets/wandelweg. Helaas bedraagt de breedte maar 2m, alhoewel ik dat heb proberen aan te kaarten met de stadsdiensten. Wat lezen we hierover in het Vademecum fietsvoorzieningen:
In zones met verspreide bebouwing waar de intensiteit van zowel fiets- als voetgangersverkeer laag is, kan uitzonderlijk overwogen worden de breedte van fiets- en voetpad samen te beperken tot 2.50 meter wanneer onvoldoende ruimte beschikbaar is voor een volwaardig voet- en fietspad. In dit geval moet het gecombineerd gebruik aangekondigd worden door een verkeersbord D9 (zie hoofdstuk 5.1).
Fietsers konden hier niet meer plaats krijgen, dat is wel duidelijk op de foto's. Gelukkig wordt hier (nog) niet bijster veel gefietst. De toegang tot dit pad wordt een beetje dichtgeknepen door de houten brug, helaas nog altijd met glad houten wegdek, en bijhorende, uitgespoelde hellingen in dolomiet.
houten brug, Leuven

Toen we vorige maand op weekend in Vielsalm waren, zagen we hoe ze daar de houten brugjes minder glad maken met een winterjasje.
Vielsalm
Vielsalm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten