vrijdag, oktober 26, 2012

Ernaast

Woensdagavond, overal gestalde fietsen in straten en op pleinen.
Parijsstraat, Leuven
Brusselsestraat, Leuven
Grote Markt, Leuven
Grote Markt, Leuven
Grote Markt, Leuven
Grote Markt, Leuven
Grote Markt, Leuven
Grote Markt, Leuven
Bondgenotenlaan, Leuven
Overal, maar niet hier:
Rector De Somerplein, Leuven
Rector De Somerplein, Leuven
Veel heeft ermee te maken dat vanaf de eerste overnachting een boete van 3 euro moet worden betaald. Het idee om straks misschien niet over je fiets te kunnen beschikken, en dan voor het gederfde vruchtgebruik nog moeten betalen, is een psychologische drempel die het spontaan binnenrijden voor veel fietsers belemmert.

Rector De Somerplein, Leuven
Rector De Somerplein, Leuven

De slechte aansluiting met de Bondgenotenlaan is nog zo een drempel. De inrit laten samenvallen met de oversteekplaats was een slechte beslissing tout court. Ik zag reeds fietsers bijna vallen omdat ze naar de inrit reden, en tegen de boordsteen botsten waar deze nog hoog was. De ontwerpers hebben bovendien nog een vuilbak op de helling gezet, waardoor er minder ruimte is voor fietsers, en waardoor winkels er nog eens hun vuilzakken bij zetten. De inrichting van de inrit is weer een psychologische drempel die het spontaan binnenrijden voor veel fietsers belemmert.

Het stadsbestuur zal binnenkort de fiets-Gestapo optrommelen om alle fietsers naar binnen te jagen, omdat hun investeringen in een onredelijk dure en onzinnige ingerichte fietsstalling te laten renderen.

1 opmerking:

  1. Wat staan die palen met linten daar overigens te doen? Of zijn ze zinnens er een bord te zetten dat naar de fietsstalling wijst? (weinig kans vermoed ik..)

    De stalling nodigt absoluut niet uit er binnen te rijden. Moest hij nu in het verlengde van de weg liggen, én binnenrijdbaar zijn vanaf de Grote markt, dan was er allicht meer bereidheid geweest. Idealiter maakt ze een inherent deel uit van het fietspad (weet je nog wel-Groningen?), maar daar is het natuurlijk te laat voor. Dat bij het volgende grote project het (fiets-)praktische maar eens voorrang krijgt op het uitzicht.

    Btw, de 'fietsgoten' aan de trappenpartijen sluiten niet aan op het wegdek, dus moet je je fiets de laatste trede optillen. Ook een kwestie van esthetiek misschien?

    BeantwoordenVerwijderen