donderdag, september 05, 2013

Erin getuind (1)

Eén jaar geleden kondigde ons stadsbestuur een experiment aan met fietskluizen. Dat konden we allemaal lezen we op de grote "Leuvenfietst" stand op de Jaarbeurs. Er was zelfs een wedstrijd aan verbonden, wie herinnert zich deze nog?


Na de verkiezingen werd hier echter niets meer van vernomen. Ook de website leuvenfietst.be kan zijn ambities niet waarmaken: meer dan een beetje statische info is er niet te vinden.

Aankondigingspolitiek zoals fietsers gewoon zijn. Dezelfde politiek als bij fietsveiligheid trouwens.

Ik ben er nog eens gaan kijken. Geen fietskluizen op het plein te zien.

De locatie van dit "fietskluizen experiment" was trouwens wel erg slecht gekozen: een plein midden in een wijk waar ieder huis zijn voortuintje heeft. En waar menig voortuintje reeds werd omgevormd tot fietsparking. Wie heeft er dan nog een kluis nodig op een plein? In de voortuintjes, dan zou nog wat anders zijn.

Een bloemlezing:

2 opmerkingen:

  1. Leuven is kampioen in zoetmakertjes geven, de mensen fabeltjes voorschotelen, maar in realiteit worden ze in het gezicht uitlachen. De Leuvenaars kunnen de pot op, zolang de horeca en de universiteit (incl. IMEC) maar draaien...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hola, geen slapende honden wakker maken! Is het kriskras stallen van fietsen in voortuintjes wel Tobback-proof. Want en slonzen daar!

    BeantwoordenVerwijderen