zondag, maart 16, 2014

Voetpadfietsers

Vlaanderen weet veel over fietsinfrastructuur (zo zeggen ze toch), maar weten ze wel waar fietsers fietsen?
Op gewestwegen, en specifiek de ring van Leuven?
Op het voetpad?
Vanaf 17 maart aanleg bushalte op de Tervuursevest (R23) in Leuven
Vanaf 17 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een nieuwe bushalte op de Tervuursevest (R23) tussen het kruispunt met de Kapucijnenvoer en kruispunt met de Heilige Geeststraat. Gelijktijdig met de aanleg van de bushalte wordt ook het wegdek en de voet- en fietspaden vernieuwd. De werken zullen ten laatste tegen eind april beëindigd zijn.
Aanleg nieuwe bushalte voor ringbus
Momenteel rijdt de ringbus van Leuven (lijn 600) enkel via de buitenring. Vanaf 22 april zal de ringbus ook via de binnenring rijden. Daarom wordt een nieuwe bushalte aangelegd op de Tervuursevest tussen de Kapucijnenvoer en de Heilige Geeststraat.
Tijdelijke rijweg tussen Kapucijnenvoer en de Heilige Geeststraat
Om het doorgaand verkeer te laten doorrijden, wordt er een tijdelijke, verharde rijweg voorzien die de automobilisten zullen gebruiken gedurende de periode van de werken.
Fiets- en voetgangers kunnen blijven gebruik maken van het voetpad. Wanneer het nieuw fiets- en voetpad wordt aangelegd, kunnen zij gebruik maken van de nieuwe aangelegde weg.
Hinder
Door de werken kan er hinder ontstaan op de Koning Boudewijnlaan richting de Tervuursepoort. Gelijktijdig zijn er ook werken aan de gang op het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan en de Celestijnenlaan. Wie de richting van de Tervuursepoort uit moet, rijdt het best om via de Sint-Janbergsesteenweg naar de Tervuursesteenweg om zo de Tervuursepoort te bereiken.
Parkeerplaatsen verdwijnen
Om het verkeer tijdens de werken mogelijk te maken, worden de bestaande parkeerplaatsen op de Tervuursevest tussen de Kapucijnenvoer en de Heilige Geeststraat gebruikt als tijdelijke weg. Aangezien ook een deel van de nieuwe weg wordt aangelegd op deze plaats, verdwijnen de parkeerplaatsen definitief vanaf de start van de werken. Automobilisten kunnen hun auto parkeren op parking "Bodart" aan de overkant van de ring.
Is dit de onderliggende oorzaak voor de gebrekkige fietspaden langs de gewestwegen?
Een eeuwigdurende verwarring tussen fietspaden en voetpaden?
Ik zag daar al eens een staaltje van in Herent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten